Afwerking onderaan een beeldhouwwerk

Wat mij altijd al opgevallen is is dat er veel kunstwerken onderaan plat zijn afgesneden. Ook organische objecten waarvan ik het gevoel krijg dat de werken verder onderaan zouden moet afgewerkt worden, zodat deze werken zelfs onderste boven kunnen tentoongesteld worden.  

Als je naar de natuur kijkt is er nergens iets die plat afgesneden is; een boom heeft wortels, de voeten van een persoon zijn niet plat, fruit en zaaddozen zijn nergens plat. Wanneer een organisch werk (ik spreek hier niet over een buste of een kop waarvan het de bedoeling is dat dit ergens stopt) onderaan recht is afgesneden om het werk te kunnen laten rechtstaan vind ik dat het niet volledig is afgewerkt. 

Foto van een werk die recht is afgewerkt ( bedoeling was om dit werk op het water te leggen zodat je de rechte onderkant niet zag):

kopievanp1210013klein_1jpg

Alleen machines zijn onderaan plat, buiten deze die wielen bevatten. 

Ben nu bezig met werken te maken die 'zweven'. Ik heb daarvoor iets in hout geconstrueerd om de klei zogezegd op te hangen zodat ik rondom rond kan werken. Ik heb ondervonden wanneer je een werk boetseert en dan achteraf omdraait om de onderkant af te werken dat dit niet lukt voor een ingewikkeld werk. Nu kan ik rond werken, en is het werk rondom  'gelijk' ontworpen. 


JD_Privacy-Policy-Web-en-Product-GDPR-template.pdf